Elena Miron

Despre noi

Mă gândesc că, dacă aţi intrat pe site-ul meu, ca o gazdă primitoare să vă întâmpin cu câteva informaţii despre mine. Acest site prezintă munca mea, rezultatele obținute în studioul meu. Fac cu plăcere meseria mea de estetician, dar sunt pasionată mai ales de sprâncene. Consider că nu există sprâncene perfecte, urâte sau frumoase ci sprâncene care ne pun sau nu în valoare.

Mult timp neglijat în saloanele de frumuseţe, pensatul era un fel de cenușăreasă din lista de servicii.
Lucrurile s-au cam schimbat și au început să apară saloane specializate în pensat-stilizare sprâncene.
În primii ani de profesat în meseria de cosmeticiană, vedeam la multe cliente ca formatul sprâncenelor nu le avantajează, mă gândeam ce aș putea eu să le fac să arate mai bine și împreună cu clienta căutăm de-a lungul mai multor ședințe forma potrivită. Uneori era mai simplu alteori nu.
Nu cred că reușeam cine știe ce ca și punere în valoare, dar sunt sigură că nu le stricam pentru că de la început am căutat să merg pe un format mai natural.

Acești ani de căutare, de rezolvare a unor situații, au contat mult și încet încet mâna și ochiul s-au format, încât acum în momentul în care îmi intră pe ușa salonului o clientă simt sprânceana la care trebuie să ajungem eu și clienta. Este importantă colaborarea și întotdeauna explic ce urmăresc și sunt atentă la ce informații primesc de la clientă. Dacă s-a pensat singură sau nu, este una din întrebările importante pe care le pun clientei la prima vizită, pentru că din răspunsul pe care îl primesc înțeleg că pe acel format s-a văzut ea, sau așa a văzut-o cosmeticiana. Dacă are un format subțire și s-a pensat singură, înțeleg că e un format spre care tinde și nu o să-i propun o variantă prea groasă cel puțin nu inițial. Corectez forma și sunt atentă la cum i se pare clientei ca și grosime. Dacă îi place ce-i propun mergem pe varianta mea, dacă își dorește ceva modificări în funcție de cum se vede ea, țin cont bineînțeles, dar păstrând un format corect. Acesta e un exemplu, dar sprâncenele sunt diferite, clientele diferite și situațiile la fel. De aceea consider că la prima ședință rezultatul este bun, dar nu spectaculos. Dacă nu au fost stricate și am din ce să le fac pot fi așa cum ne dorim de la prima ședință. Sprâncenele se fac și în funcție de personalitatea persoanei respective și pe măsură ce o cunosc îi simt și mai bine forma mai ales în ce privește arcuirea. Grosimea și lungimea se stabilesc de la prima ședință ținând cont de fizionomie. Cum de cele mai multe ori trebuie să corectez forma, primele ședințe reprezintă pașii spre ce ne dorim. E nevoie de răbdare și încredere din partea clientei.

 Acum vă voi explica de ce a apărut ideea de a mă prezenta prin intermediul unui site. De-a lungul anilor clientele m-au recomandat una alteia, dar fiecare clientă chiar dacă o văzuse pe prietena ei și i-a plăcut, tot nu era sigură în cazul ei ce aș putea face, de aceea ideea de-a prezenta înainte și după, sprâncene și situații diferite a venit ca un răspuns la nevoia clientei de a-mi cunoaște stilul și bineînțeles de-a vedea dacă se potrivește cu așteptările ei. Sunt fericită atunci când rezultatul este cel dorit de clientă și pleacă mulțumită de noile sprâncene.
 Încă e ceva nou pentru mine să fac filmulețele și să scriu articolele, dar cum cel mai bine se învață din greșeli, articolele nu mai sunt atât de impersonale ca la inceput și la filmare am învățat că lumina contează mult. Este interesantă și munca la site și acum am început să vă cunosc și vă urmăresc cu plăcere și deși multe dintre voi poate au o altă ocupație, ceea ce prezentați este facut cu multa inspirație și talent.