De ce să folosim produse cu protecție solară în fiecare zi?

prim plan umar cu crema de protectie solara

Totul în moderație! Și asta este adevărat și când vorbim despre soare. Cu toate că avem nevoie de lumină sa, expunerea îndelungată, la ore nepotrivite, când razele sale sunt foarte puternice, ne poate dăuna. Chiar dacă vitamina D este produsă de corpul nostru cu ajutorul soarelui, tot trebuie să fim vigilenți în ceea ce privește momentele în care ne expunem la soare și trebuie să folosim creme cu factor de protecție solară, pălării și haine din materiale ușoare, care ne acoperă corpul, pentru a ne feri de neplăceri. De ce toate aceste măsuri? Pentru că radiațiile ultraviolete UV cauzează probleme; soarele emite mai întâi radiații de tip A, apoi pe cele de tip B, care sunt mai radicale și mai agresive.

Corpul nostru și-a creat câteva mecanisme de protecție astfel încât să se poată apăra de radiațiile ultraviolete:

  1. BRONZAREA PIELII. Melanina, pigmentul corpului nostru, ne protejează de radiațiile ultraviolete periculoase pentru că acționează ca un ecran de protecție internă. Radiația ultravioletă de tip A duce la o bronzare rapidă, care apare chiar în timpul expunerii la soare. Nu este un bronz de durată și protejează puțin timp. Radiația ultravioletă de tip B stimulează formarea de pigmenți noi, ceea ce poate dura până la trei zile, este un bronz mai rezistent și protejează mai bine.

  2. ÎNGROȘAREA EPIDERMEI. Aceasta va reduce pătrunderea razelor nocive; formarea barierei contra luminii poate dura până la trei săptămâni. Când nu mai este necesară, se poate observa, mai ales după concediu, cum pielea se usucă și se descuamează.

La aceste mecanisme naturale se adaugă cremele cu protecție solară, care sunt amestecuri de filtre de tip chimic și de tip fizic. Filtrele solare chimice absorb radiațiile ultraviolete, le transformă și le eliberează din nou. Filtrele fizice sunt din minerale și funcționează ca niște oglinzi mici, care reflectă și dispersează întreg spectrul de radiații. Chiar dacă corpul nostru are mecanisme de apărare, crema de protecție solară a devenit produsul cel mai cunoscut și necesar dintre produsele de îngrijire.


Cum alegem crema solară potrivită pentru pielea noastră?

Când cumpărăm o cremă solară, în afara de factorul de protecție ridicat (+50) care este important, contează ca protecția să fie suficientă pentru radiațiile ultraviolete de tip A. Această indicație este marcată pe ambalaj cu semnul UVA încadrat într-un cerc. O cremă fără această protecție specială te va proteja de ultravioletele de tip B, dar periculoasele ultraviolete de tip A vor putea pătrunde în piele. Așadar, factorul de protecție ridicat și semnul UVA încadrat în cerc va proteja de ambele variante de radiație.

Pe cremele solare care au SPF 50 înseamnă că tipul de protecție naturală de 10 minute pentru o piele de tip 1 este prelungită de 50 de ori. Asta ar însemna că persoana ar putea sta la soare 500 de minute sau 8.3 ore. Teoretic, pentru că practic crema cu protecție solară nu este ca o folie neagră care să împiedice total penetrarea razelor ultraviolete. Și, oricum, stratul de cremă pe care-l aplicăm este prea subțire pentru o asemenea protecție.

Apropo, știai că un adult ar trebui să aplice aproximativ două pahare pline cu cremă solară pentru ca aceasta să aibă efectul promis și că, în general, se folosește cel mult jumătate din cantitate? În plus, o parte din cremă este îndepărtată prin transpirație, prin haine sau prin băile din apă mării, dacă este cazul. De exemplu, după înot, ar trebui aplicat un strat nou de cremă solară prin care menținem protecția pielii. Din păcate, multe părți ale corpului sunt uitate sau neglijate.

În final, o cremă solară bună nu trebuie să se lase descompusă de soare, ci trebuie să fie fotostabilă. Ea nu trebuie să fie dăunătoare sănătății, nu trebuie să perturbe glandele endocrine și nu trebuie să pătrundă adânc în piele. Este important ca amestecul de filtre chimic și fizic să lucreze în echipă, să se sprijine reciproc, lucru care are un efect pozitiv asupra sănătății pielii.

La Elena Miron București găsești creme cu protecție solară din gama Skeyndor Sun Expertise. Dacă vrei să afli mai multe despre produse și să știi care ți se potrivesc mai bine în rutina de îngrijire a pielii, dă-ne un semn și te vom îndruma să faci alegerea cea mai bună pentru tine.


Programează-te aici

🥰

Programează-te aici 🥰


Previous
Previous

Cum acționează cremele care conțin un ingredient activ și SPF?

Next
Next

Cum ne ajută epilarea definitivă să rezolvăm afecțiunile pielii?