acnee, tratament

Care este diferenta dintre tratamentul cosmetic de curatare a tenului si tratamentul anti-acneic?

Chiar daca, in aparenta, tratamentul cosmetic de curatare a tenului si tratamentul anti-acneic implica proceduri similare, ele sunt diferite pentru ca, in primul rand, vizeaza probleme diferite, deci fiecare are alte obiective. Haide sa intelegi de ce.

 

Tratamentul de curatare se adreseaza clientilor care au tenul cu porii incarcati si cateva puncte negre si care doresc o varianta mai simpla a tratamentului cosmetic. Acest tratament presupune:

  • Evaluarea tenului

  • Demachiere

  • Peeling

  • Abur

  • Extractie

  • Calmare

  • Masca si crema hidratanta

Tratamentul anti-acneic cuprinde, de asemenea, partea de curatare si de extractie, insa dupa aceea se vor aplica produsele cu efect anti-acneic. Doar datorita acestor produse specifice se trateaza, de fapt, acneea. Extractia este doar unul dintre pasii esentiali pe care esteticiana ii face in timpul tratamentului anti-acneic, dar doar acesta nu e suficient pentru vindecare. Extractia se face tinand cont de cat de incarcat este tenul, de sensibilitatea lui si de puterea de refacere. Profesionistii care au experienta cu aceste tenuri stiu cat sa extraga intr-o sedinta si cand sa se opreasca pentru a permite tenului sa se refaca intr-un timp cat mai scurt si fara semne.

 

Cand vorbim de o acnee de gravitate medie sau avansata, niciodata nu se vor scoate toate punctele negre si inflamatiile intr-o singura sedinta. Tratand un astfel de ten, obiectivul nostru este sa avem un ten vindecat si, pe cat posibil, fara semne. Asa ca o extractie corect facuta tine cont de puterea de reparare a tenului.

Concluzii

Tenul acneic se trateaza doar cu abordarea specializata a unei persoane cu experienta in aceste tipuri de tratamente si cu produsele potrivite pentru tenul cu acnee. Tratamentul de curatare nu este pentru tenul acneic.

Te confrunti cu un ten acneic?

Daca ai un ten acneic, te asteptam la centrul estetic Elena Miron sa gasim impreuna solutiile cele mai bune pentru vindecarea tenului tau. Citeste mai mult despre tratamentul anti-acneic din centrul nostru estetic.