cosmetica, tratament, advice

Cum sa iti pregatesti tenul pentru Sarbatori?

Vrem sa avem un ten sanatos pe tot parcursul anului. Dar, de Sarbatori, parca ne dorim, mai mult ca oricand, sa arate cat de bine se poate si sa fim multumite. Cand ne dorim un machiaj spectaculos, este esential ca el sa stea pe un fundament bun. Baza unui machiaj reusit este un ten hidratat si ingrijit. Asa ca, daca exista eventuale probleme ale acestuia, ele trebuie rezolvate din timp.

Daca esti obisnuita sa mergi lunar la tratament cosmetic, atunci, cu siguranta, cosmeticiana ta s-a preocupat ca tenul tau sa fie bine. Astfel incat, de Sarbatori, tot ce mai ai de facut este sa obtii acea stralucire a tenului la care visezi.

Pentru clientele noastre alegem tratamentele faciale Oxigeneo, cea mai noua platforma de beauty din salonul nostru. Oxigeneo asigura hranirea si intinderea pielii, alaturi de reducerea ridurilor; este un concept care determina oxigenarea pielii din interior, curata si exfoliaza stratul exterior printr-o dermabraziune umeda si, in functie de ceea ce urmarim sa tratam, avem la dispozitie opt tipuri de tratamente.

Platforma Oxigeneo

 

De asemenea, din gama Skeyndor, cu care lucram de foarte mult timp, avem urmatoarele tratamente:

  • Power C+ - pentru un efect intensiv de iluminare.

  • Power Hialuronic  -  ajuta la echilibrarea hidrodinamicii naturale a tenului, obtinand un grad optim de hidratare al acestuia.

  • Global Lift - o strategie inovatoare globala anti-imbatranire.

  • Eternal - celule stem de origine vegetala pentru a oferi un efect anti-imbatranire, rezistent in timp.

  • Corrective – pentru tenurile cu riduri mai pronuntate, reintinerind expresia fetei si redand un aspect ferm si tanar.

  • Timeless Prodigy - tratament premium anti-aging; este o formula cu 25 de ingrediente active concentrate, selectate pentru a opri semnele imbatranirii.

Daca in mod obinuit nu mergi la cosmetica, insa iti doresti ca tenul sa arate cat mai bine in aceasta perioada, recomandarea mea este sa-ti faci o analiza de ten, astfel incat sa afli ce tip de ten ai si sa ii poti oferi ingrijirea potrivita, deci corecta. Insa cum identifici tipul de ten pe care-l ai?

  1. Dimineata nu aplica nimic pe ten si urmareste pe parcursul zilei cum il simti. Daca unele zone sunt uleioase inseamna ca zona e grasa, daca unele zone te strang inseamna ca zona este uscata. Daca in unele zone nu simti nimic inseamna ca zona e normala.

  2. Dupa ce ai aflat tipul de ten pe care-l ai este momentul sa cumperi crema sau emulsia hidratanta corecta. Hidratarea este elementul cheie ca tenul sa functioneze bine. Daca tenul e normal spre gras, cumpara emulsii – au textura mai lejera si intra in totalitate in piele. Daca tenul e normal spre uscat, cumpara crème – au textura care lasa o usoara pelicula la suprafata pielii. Daca un ten se inroseste usor, el are nevoie de crème pentru ten sensibil.

  3. Cu o seara inainte sa-ti aplici machiajul spectaculos la care visezi, aplica un ser sau o masca. A doua zi, tenul va arata mai odihnit, iar machiajul va sta mai bine pe acesta.

In general, o curatare delicata, o hidratare si o masca, din cand in cand, e tot ce ai nevoie pentru ca tenul tau sa arate bine. Cand tenul e tanar, eu nu recomand multe produse. Dar cand exista probleme ale tenului – se incarca, are tendinta acneica, are tendinta spre patare sau ridare, cel mai indicat este sa mergi la o esteticiana/cosmeticiana si impreuna sa rezolvati problema, pentru ca exemplele mele de mai sus arata ca tenul nu este echilibrat, deci este nevoie de o munca de echipa pana la rezolvarea situatiei: trebuie identificata problema si, eventual, cauza, stabilite obiectivele si abordarea, apoi ritmul sedintelor si produsele pentru acasa.

Chiar daca de Sarbatori ne preocupam mai mult de noi insine, nu uitati ca meritam un ten sanatos si frumos in fiecare zi a anului!

Vrei sa vii la o evaluare a tenului si la un tratament facial la noi? Fa-ti o programare si da o noua sansa tenului tau!