advice, acnee

Cum îngrijim tenul acneic vara?

În timpul verii este important să avem o grijă suplimentară pentru tenul acneic. Căldura, umiditatea și expunerea la soare pot agrava problemele unui ten acneic. Iată ce poți face pentru a avea grijă de tenul acneic în sezonul cald:

 

  1. Curăță regulat tenul: Din cauza căldurii, pielea transpiră mai mult. În plus, în orașe, praful și alte noxe, în combinație cu căldura excesivă și transpirația, încarcă mai mult decât de obicei pielea. De aceea, în măsura în care ai spațiul s-o faci, spală-te pe față mai des, cu un produs formulat special pentru tenul acneic. Cu toate astea, ai grijă să nu exagerezi cu curățarea pentru a nu irita tenul.

  2. Protejează-te de soare: Folosește un produs cu SPF pentru ten acneic de fiecare dată când ieși din casă. Expunerea prelungită la soare poate dăuna pielii și poate agrava acneea. Așa că alege o cremă cu SPF non-comedogenică și aplic-o cu generozitate pe tot tenul. În plus, poți purta și o pălărie de soare, pentru și mai multă protecție.

  3. Evită produsele grase: În timpul verii, evită să folosești produse grase sau uleioase pe față, pentru a nu bloca porii. Produsele pentru vară sunt de obicei mai lejere, cu texturi tip gel sau lichide, care nu încarcă pielea.

  4. Folosește produse non-comedogene: La fel ca-n cazul produselor cu SPF, alege produse cosmetice non-comedogene, adică cele care nu blochează porii. Acestea vor împiedica apariția acneei și vor menține pielea sănătoasă.

  5. Hidratare specifică: Orice ten are nevoie de hidratare. În cazul unui ten acneic, hidratarea adecvată ajută pielea să fie în echilibru și previne deshidratarea și producția excesivă de sebum.

  6. Evită stoarcerea coșurilor: Pentru că vara temperatura și umiditatea pot stimula producția de sebum și pot agrava acneea, e important să nu storci coșurile care apar pentru că acest lucru poate duce la inflamație și infecție.

  7. Optează pentru o dietă sănătoasă: Alimentația bazată pe fructe, legume, carne slabă și, în general, pe produse neprocesate sau cât mai puțin procesate ajută pielea să se păstreze cât mai curată și mai puțin inflamată. Nu uita nici de cei doi litri de apă pe zi, mai ales vara!