advice, anti-aging, pigmentare, protectie solara

Cum avem grijă acasă de pielea hiperpigmentată?

Ten hiperpigmentat

Îngrijirea pielii hiperpigmentate înseamnă răbdare și o abordare constantă pentru a obține rezultatele dorite. Hiperpigmentarea poate apărea din cauza expunerii la soare, a acneei, a procesului de îmbătrânire sau a altor factori. Elena Miron îți spune cum să îngrijești acasă pielea hiperpigmentată.

Înainte de a începe orice regim de îngrijire a pielii este important să discuți cu un specialist în îngrijirea acesteia sau cu un dermatolog pentru a te asigura că produsele și tratamentele pe care le folosești sunt potrivite pentru tipul tău de piele și pentru problema specifică pe care o ai. Dacă hiperpigmentarea este persistentă sau severă, atunci poate că ai nevoie de tratamente mai avansate și, în acest caz, discuția cu un specialist în îngrijirea pielii sau cu un medic dermatolog este obligatorie.

Noi am întrebat-o pe Elena Miron cum putem avea grijă acasă de pielea hiperpigmentară. În funcție de ceea ce a dus la hiperpigmentarea respectivă, iată ce recomandă Elena. Toate produsele indicate de ea sunt de la Skeyndor, marca cu care lucrăm și în salon.

  1. Ten cu pete din cauza soarelui / fotoîmbătrânit

    Tenul se va demachia cu un produs de curățare delicat din gama Aquaterm, pentru tenul sensibil, seara și dimineața. Seara se recomandă serul cu vitamina C, iar dimineața crema cu vitamina C, după ce se aplică crema cu protecție solară 50. O dată sau de două ori pe săptămână se poate folosi masca cu vitamina C. De asemenea, se mai pot folosi seturile de fiole cu vitamina C pentru pete adânci. Vitamina C iluminează și inhibă melanocitele astfel încât să nu producă pigment în exces.

  2. Ten cu pete din cauza acneei

    Tenul se va demachia cu spuma Clear Balance, seara și dimineața. Seara se recomandă serul cu vitamina C, iar dimineața crema cu vitamina C, după ce se aplică crema cu protecție solară 50. O dată sau de două ori pe săptămână se poate folosi masca cu vitamina C.

Iată, în plus, câteva recomandări pentru a împiedica, pe cât posibil, hiperpigmentarea pielii:

  • Folosește protecția solară: Expunerea la soare poate accentua hiperpigmentarea existentă și poate duce la apariția de noi pete pigmentare. Folosește întotdeauna o cremă solară cu spectru larg (SPF 30 sau mai mare) în fiecare zi, chiar și în zilele înnorate sau în timpul iernii.

  • Evită expunerea excesivă la soare: Pe lângă folosirea zilnică a protecției solare, evită expunerea prelungită la soare, mai ales în timpul orelor de vârf (10:00 - 16:00). Poartă pălării și haine care să acopere pielea pentru a minimiza daunele cauzate de radiațiile UV.

  • Ai grijă de piele în mod regulat: Pielea bine hidratată este mai sănătoasă și mai strălucitoare. Folosește o cremă hidratantă potrivită tipului tău de piele și evită produsele agresive sau parfumate care pot irita pielea.

  • Fii consecvent: Obținerea rezultatelor necesită timp și răbdare. Fii consecvent cu rutina ta de îngrijire și vei vedea treptat îmbunătățiri.