advice, anti-aging, pigmentare

Tipuri de pete hiperpigmentare: cauză, prevenție și tratament

Hiperpigmentare faciala

Petele hiperpigmentare reprezintă zone ale pielii care sunt mai închise la culoare decât pielea din jur din cauza excesului de melanină, pigmentul responsabil de culoarea pielii. Printre cauzele excesului de melanină care determină hiperpigmentarea se numără:  

  • expunerea îndelungată la soare fără folosirea unui produs cu factor de protecție

  • acneea

  • vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, unele persoane înep să formeze pete închise la culoare pe suprafața pielii

  • sarcina sau alte modificări de natură hormonală.

Tipurile de pete hiperpigmentare se pot împărți astfel:

  1. Petele solare: Acestea sunt întunecate și apar ca urmare a expunerii îndelungate la soare, timp de mulți ani, sau ca urmare a unor arsuri solare.

  2. Pete de vârstă: Acestea sunt pete mici și plate care apar, de obicei, pe mâini, față și alte zone expuse la soare. Ele sunt adesea cauzate de expunerea la soare și au diferite culori.

  3. Melasma: Aceasta este o formă de hiperpigmentare care apare în special la femeile însărcinate din cauza schimbărilor hormonale. Apare, de obicei, pe față și poate avea aspectul unor pete mari și întunecate.

  4. Petele după acnee (hiperpigmentarea postinflamatorie): Acest tip de hiperpigmentare apare ca urmare a unei leziuni a pielii, cum ar fi o acnee inflamată sau o arsură. Odată ce pielea se vindecă, aceasta poate rămâne cu o pată mai întunecată.

Tratamentele dermato-cosmetice din cabinetele de estetică, dermatologie sau medicină estetică pot fi folosite în combaterea petelor pigmentare. Dacă te confrunți cu petele hiperpigmentare și vrei să afli mai multe despre tratarea lor, dă-ne un semn și te vom ajuta să obții rezultatele pe care le dorești. La Elena Miron București avem o serie de tratamente faciale care se adresează petelor hiperpigmentare.