advice, produse, protectie solara

Ce înseamnă numărul de pe crema cu factor de protecție solară?

Produse de protectie solara gama sun expertise de la skeyndor

Numărul de pe o cremă SPF (Sun Protection Factor) indică nivelul de protecție pe care aceasta îl oferă împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) ale soarelui. SPF măsoară capacitatea produsului de a bloca razele UVB, care sunt responsabile pentru cauzarea arsurilor solare și contribuie la riscul de cancer de piele.

De exemplu, dacă pielea ta, fără nicio protecție, arde, de obicei, după 10 minute de expunere la soare, folosirea unei creme de protecție solară cu SPF 30 ar trebui, teoretic, să îți permită să stai la soare timp de 300 de minute (10 minute x 30 SPF) înainte de a suferi arsuri solare.

Iată cum funcționează, în general, evaluările SPF:

SPF 15: Oferă protecție moderată prin filtrarea a aproximativ 93% din razele UVB.

SPF 30: Oferă protecție ridicată prin filtrarea a aproximativ 97% din razele UVB.

SPF 50: Oferă o protecție foarte ridicată prin filtrarea a aproximativ 98% din razele UVB.

Este important de reținut că nicio protecție solară nu poate bloca 100% din razele UVB și este recomandat să reaplici crema de protecție solară la fiecare două ore sau mai des dacă transpiri sau înoți. În plus, evaluările SPF indică doar nivelul de protecție împotriva razelor UVB, așa că este recomandabil să alegi o protecție solară cu spectru larg, care oferă și protecție împotriva razelor UVA; ele contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii și la cancerul de piele.

Nu în ultimul rând, când te expui la soare folosește haine din materiale care lasă pielea să respire și care o acoperă pe cât de mult posibil, poartă pălărie și ochelari de soare și hidratează-te.

Totuși, cel mai sigur mod de a evita neplăcerile din cauza soarelui este să nu ieși afară atunci când arșița este la cote maxime, la orele amiezii.